Házirend


Az apartmanokban csak azok a Vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!

Felelősségvállalás

Az apartmanok és környezetük nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a Vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.

A Vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető felelősséget nem vállal!

Az átadott kulcsok elvesztését, bármilyen felmerülő problémát a Vendég haladéktalanul köteles jelenteni a szállásadónak.

Szállás

Az érkezés napján az apartmanokat Vendégeink 15:00 órától 18:00 óráig foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kell elhagyniuk, az üdülőegységhez tartozó kulcsokat és a berendezések távvezérlőit (TV, klíma, kapunyitó, stb.) vissza kell adják a szállásadó képviselőjének. Az előre lefoglalt távozási nap előtt történő elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza!

Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 8:00 óráig! Továbbá megkérnénk Vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. A szállásadó jogosult előzetes bejelentés nélkül ellenőrizni, hogy a szálláshelyen az előre bejelentett és kifizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek.

Dohányzás

Az épületben dohányozni, valamint gyertyát, füstölőt használni TILOS! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakó hely környéke, valamint csikktartó állvány. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni és a hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották-e! A tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése SZIGORÚAN TILOS!

A kert és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épületek bejáratait kulcsra zárni!

Háziállatok

A vendégházba és az apartmanokba semmilyen háziállat nem hozható be!

Parkolás

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy a többi autóval érkezőt ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban!

Berendezési tárgyak használata

A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (asztal, székek, ágy, ágynemű, matrac, TV stb.) kérjük, hogy ne mozgassák el eredeti helyükről, illetve ne vigyék ki az apartmanokból!

Takarítás

Az apartmanokat a Vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra, ehhez minden eszköz biztosítva van minden apartmanban (felmosó szett, seprű, stb.)! Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén heti takarítást biztosítunk, ágynemű és törölközőcserével.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges (tartalék szemetes zsákot a konyhában találnak). Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a ház mellett található nagy kukák valamelyikébe, amelyeket a ház dolgozói figyelnek és szükség esetén ürítenek!

Hűtés-fűtés

A klíma használata ingyenes, viszont a berendezést csak csukott nyílászárók esetén használja!

Az Öt Fenyő Apartmanház központi fűtéssel rendelkezik. A fűtésről a házigazda gondoskodik!

Étkezés

Az apartmanok felszerelt konyhával rendelkeznek, önellátásra berendezve. A mikrohullámú sütőbe fémet tartalmazó edényt betenni szigorúan TILOS! Kérjük a tisztaságra ügyelni, távozáskor mosatlan edényt, szemetet ne hagyjanak a szálláson!

Kert

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére! A szálláshelyről való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kulturálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles!

Jakuzzi/Wellness helyiség

Surman Apartmanok - Aranyhíd Társasház: A wellness részleg használata előzetes időpont egyeztetéssel, külön díj ellenében vehető igénybe, amit a recepciós pultnál tehetnek meg.

Öt Fenyő Apartmanház: A jakuzzi használata ingyenes a szállóvendégek részére.

A jakuzzit mindenki a saját felelősségére használhatja! Gyermekek kizárólag szülői felügyelettel tartózkodhatnak a medencében valamint annak környezetében! Alkoholt fogyasztani, valamint a medencébe bevinni szigorúan TILOS! A medencébe beleugrani a szélébe belekapaszkodva kiszállni szigorúan TILOS! Be- és kiszállásra kérjük a lépcsőt szíveskedjenek használni! A keletkezett balesetekért a szálláshely szolgáltató felelősséget nem vállal! A medence gépészeti eszközeihez hozzányúlni, elállítani, benne kárt okozni szigorúan TILOS!

Játszótér

A játszótér kisgyermekek számára lett kialakítva, kizárólag szülői felügyelet mellett használható! A játszótérnél keletkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk!

KÉRJÜK VIGYÁZZANAK GYERMEKEIKRE!!!

Kerti sütögető

A grillező és kerti sütögető, bográcsozó használatával, annak felfűtésével kapcsolatban előzetesen a tulajdonos egyeztetésével kerülhet sor, mely során a Vendég megismeri a technológiát valamint a tűzvédelmi szabályokat!!! Gyermekek kizárólag szülői felügyelet mellett tartózkodhatnak a tűzrakó helyek környezetében!

Egészségügyi ellátás

Siófoki Kórház-Rendelőintézet (8600 Siófok, Semmelweis utca 1.) központi telefonszáma: +36-84-501-700

Felnőtt orvosi és gyermekorvosi ügyelet telefonszáma: +36-84-310-150

Mint minden háztartásban, az apartmanokban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a ház dolgozóinak haladéktalanul jelezni, akár személyesen vagy telefonon (+36-30/0121-372, +36-30/3388-752)!

Jó pihenést és kulturált kikapcsolódást kívánnak a SURMAN APARTMANOK és az ÖT FENYŐ APARTMANHÁZ tulajdonosai és teljes személyzete!